Terugroepactie dissel

In het voorjaar van 2021 kondigden we een verbetering aan van de dissel door een verstevigde dwarsbalk te introduceren. Door een menselijke fout blijkt nu dat deze versterking echter een zwakke plek heeft veroorzaakt. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op en lanceren een terugroepactie voor een preventieve versterking van de dissel. 

Begin 2021 kondigden wij een aantal verbeteringen aan waaronder de versterkte dissel dankzij een nieuwe dwarsbalk. Na een opmerking van een klant gingen wij op onderzoek en voerden verdere sterktemetingen uit, waaruit is gebleken dat een menselijke fout ter hoogte van de versterking een zwakke plek heeft veroorzaakt op de dissel. Gezien de grote krachten die op dit punt inwerken bestaat er een belangrijk risico op beschadiging van de dissel en eventueel de kleine cilinder. Wij willen als bedrijf onze verantwoordelijkheid opnemen en alle TwinTrailers die tussen februari 2021 en januari 2022 geproduceerd werden preventief terugroepen om een herstelling uit te voeren.

terugroepactie dwarsbalk

Uiteraard weet u als klant niet wanneer uw aanhangwagen exact werd geproduceerd. Wij hebben alle betrokken chassisnummers aan de dealers bezorgd, zij zullen u hiervoor contacteren. U kan wel snel een eenvoudige check uitvoeren door de dwarsbalk even op te meten. De vroegere dwarsbalken zijn 80 x 40 mm en hebben geen aanpassingen nodig. De nieuwe dwarsbalken waarvoor we deze preventieve versteviging uitvoeren zijn 100 x 50 mm. Indien u een TT27-30 of TT30-30 model heeft, hoeft u geen actie te ondernemen, want dit is enkel van toepassing op de TT35-35, TT35-40 en TR35-40 modellen.

Deze preventieve versterking wordt uiteraard kosteloos uitgevoerd. Het is bijzonder belangrijk dat ook de klanten waarbij dus nog geen beschadiging te zien is, de TwinTrailer binnenbrengen voor de versteviging. Zo voorkomen we dat dit later toch nog hersteld moet worden. We lossen graag proactief het probleem op voor het zich stelt door meteen een oplossing aan te reiken. Heeft u twijfels of vragen over andere onderdelen? Grijp dit onderhoudsmoment gerust aan om eventuele andere opmerkingen ook aan te kaarten. Uw dealer zal de nodige stappen ondernemen, maar bij vragen zijn we uiteraard ook beschikbaar.