Veiligheid eerst!


Welke checkpoints op je aanhangwagen geef je best even aandacht als je veilig de weg op wilt in de winter.

Eerst en vooral is het belangrijk dat u uw rijstijl aanpast aan de winterse omstandigheden zoals regen, ijzel en sneeuw. Ook de korte dagen zorgen ervoor dat je vaker in het donker met je aanhanger onderweg bent. Verschillende factoren die risico’s met zich meebrengen vandaar dat het belangrijk is dat je je snelheid aanpast en voldoende afstand bewaard tussen jezelf en je voorligger. Bij het rijden op gladde wegen is het belangrijk om rustig te rijden en niet abrupt te remmen.

Om de veiligheid van uw aanhangwagen te garanderen is de staat van uw banden een belangrijke factor om grip en wegligging zo optimaal mogelijk te houden. Controleer daarom regelmatig uw banden op onregelmatigheden, slijtage, beschadigingen en ga de bandenspanning na. Wat de juiste bandenspanning voor uw aanhangwagen is kunt u meestal terugvinden in de handleiding.

De donkere dagen die de wintert met zich meebrengt zorgen er voor dat een goede verlichting onontbeerlijk is om uw veiligheid te garanderen. Controleer hiervoor frequent de verlichting van uw aanhangwagen ter hoogte van volgende punten: achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers, kentekenverlichting, pendel- en markeringslichten.
Maak bij stilstand ook zeker gebruik van de veiligheidsdriehoek en indien u beschikt over een TwinTrailer van de uitklapbare driehoekreflectoren voor extra zichtbaarheid.

Heeft u een kipper op batterij? Dan wilt u deze tijdens de koude periode ook optimaal kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw accu te controleren en voldoende op te laden (dagelijks) aan de hand van een acculader. Op die manier vermijdt u dat uw batterij er op achteruit gaat en uiteindelijk niet meer functioneert. Heeft u vragen over uw batterij of bent u op zoek naar een kwalitatieve acculader, ga dan zeker eens langs bij uw dealer!

Bent u van plan om uw aanhanger even stil te laten staan tijdens de feestdagen? Dan demonteert u uw accu best om deze op een vorst- en vochtvrije opslaat om zelfontlading te beperken.